Share on LinkedInShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Roskilde Festivalens frivillige it-team samler mange af Danmarks bedste it-folk, der på få uger opbygger et it-netværk til Nordens største festival. IPnett, der for andet år i træk leverer udstyr til festivalen, er i år blevet hovedleverandør af switche, routers og firewalls til opbygning af festivalens internetnetværk. Blandt ”nyhederne” er blandt andet en 10-dobling af netværkskapacitet sammenlignet med sidste år.

Da Roskilde Festivalen første gang i 1971 satte strøm til forstærkerne var internettet og mobiltelefoner ikke engang på tegnebrættet. Meget har ændret sig siden når Nordens største festival, der samtidigt er én af verdens største midlertidige byer med ca. 100.000 gæster og 30.000 frivillige, skydes i gang for 41. gang. Her er driftsikre it-systemer et bærende element for at sikre, at deltagerne får årets oplevelse med sig hjem.

IPnetts Morten Sefeld er frivillig i Roskilde Festivalens 60 mand store it-team og er med til det vigtige arbejde i at opsætte, konfigurere og vedligeholde festivalens netværk. ”Netværket vokser hvert år, både i fysisk størrelse, men også det sociale netværk vokser, hvor man blandt de frivillige finder nogle af de bedste it-ingeniører i Danmark” siger Morten Sefeld.

Som Danmarks første festival, er Roskilde Festivalen baseret på den nyeste og mest opdaterede MPLS-løsning. Netværket har grundlæggende fået 10-doblet kapaciteten sammenlignet med sidste års netværksløsning og hele netværket svarer i kapacitet og antal brugere til metroløsninger til en større dansk provinsby.

Festivalens it-netværk bruges blandt andet til videoovervågning, dankortterminaler, betalingssystemer, boder, administration og beredskab, samt mange af de it-systemer, der styrer showet.

”It-projektet, der har været undervejs siden slutningen af 2011, er for nyligt flyttet fra tegnebrættet til IPnetts test-lab i Valby, og senest til grundige test i fuld størrelse, så systemerne er kampklare når festivalen for fuld udblæsning åbner portene for de mange festivalgæster i starten af juli,” fortæller Bertil Olsson, account manger hos IPnett.

Som hovedleverandør til festivalen leverer IPnett et stort antal routere, switche, service gateways samt flere optiske transceivere fra Juniper Networks til netværket, der blandt andet bygger på en MPLS-løsning og automatiseret udrulning samt redundans til stort set hele festivalpladsen