Share on LinkedInShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
 25.06.2012 Roskilde-festivalens frivillige IT-team består av mange av Danmarks beste IT-personer. I løpet av noen få uker bygger de opp et IT-nettverk til Nordens største festival. IPnett, som leverer utstyr til festivalen for andre år på rad, har i år blitt hovedleverandør av switcher, rutere og brannmurer til å bygge opp festivalens Internett-nettverk. Blant nyhetene er blant annet en tidobling av nettverkskapasiteten i forhold til de siste årene.

Da Roskilde-festivalen koblet til forsterkerne for første gang i 1971, var Internett og mobiltelefoner ikke engang i planleggingsfasen. Mye har forandret seg siden da, når Nordens største festival, som samtidig er en av verdens største midlertidige byer med ca. 100 000 gjester og 30 000 frivillige, setter i gang for 41. gang. Her er driftssikre IT-systemer et grunnleggende element for å sikre at deltakerne får med seg årets opplevelse hjem.

Morten Sefeld fra IPnett er frivillig i Roskilde-festivalens IT-team på 60 personer, og er delaktig i de viktigste oppgavene med å sette opp, konfigurere og vedlikeholde festivalens nettverk. “Nettverket vokser hvert år i fysisk størrelse, men det sosiale nettverket vokser også. Blant de frivillige finner man noen av de beste IT-ingeniørene i Danmark,” sier Morten Sefeld.

Som Danmarks første festival er Roskilde-festivalen basert på den nyeste og mest oppdaterte MPLS-løsningen. Nettverket har fått tidoblet kapasiteten sammenlignet med de siste årenes nettverksløsning, og i kapasitet og antall brukere tilsvarer hele nettverket metroløsninger til en større dansk provinsby.

Festivalens IT-nettverk brukes blant annet til videoovervåkning, dankortterminaler, betalingssystemer, boder, administrasjon og beredskap, samt mange av IT-systemene som styrer showet.

“IT-prosjektet har vært under utarbeiding siden slutten av 2011, og ble nylig flyttet fra planleggingsfasen til IPnetts testlab i København, og senest til grundige tester i full størrelse, så systemene er fullstendig klare til dyst når festivalen åpner dørene for fullt for alle festivalgjestene i starten av juli,” forteller Bertil Olsson, account manager hos IPnett.

Som hovedleverandør til festivalen leverer IPnett et stort antall rutere, switcher, serviceporter samt flere optiske sendere/mottakere fra Juniper Networks til nettverket, som blant annet bygger på en MPLS-løsning og automatisert utrulling samt redundans til stort sett hele festivalområdet.