Share on LinkedInShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
IPnett fortsetter å levere avanserte løsninger til det nordiske telekommarkedet. Ny løsning fra IPnett gjør det mulig for Com Hem å levere kostnadseffektive og sikre telefonitjenester til sine kunder. Avtalen er en 5-års kontrakt verdt rundt 8 millioner kroner.

I et konkurranseutsatt marked gjelder det å kunne tilby nye tjenester til en fornuftig pris, med andre ord hvordan gjøre mer med det du allerede har? Tjenestetilbydere ønsker derfor å bruke eksisterende infrastruktur for nye tjenester innen tale og video.

Teknisk sett er dette utfordrende fordi tale og video krever at ulike nettverk fungerer sømløst – hele veien fra kunde til tjenestetilbyder til innholdsleverandør. Ulike regelsett, sikkerhetsparametere, trafikkprioriteringer, protokoller og produkter gjør denne sammenkoblingen vanskelig. Et flertall av bedriftskundene mangler dessuten offisiell IP-adresse, noe som ytterligere kompliserer leveransen av tjenestene til rett abonnent.

Løsningen IPnett har levert til Com Hem håndterer alle disse utfordringene og bygger på en såkalt Session Border Controller fra Acme Packets. Bak produktnavnet ligger en teknologi som gjør det mulig å koble sammen ulike telefoner, telefonisentraler, SIP-tjenester og operatører for tale/telefoni/video slik at det at fungerer som et helhetlig nettverk. Dermed kan nye tjenester tilbys kundene enklere, billigere og med bedre kvalitet.

Com Hems løsning er basert på Acme Packet Session Border Controllers Net-Net 4000 Session Director.
Com Hem er en av Sveriges ledende teleoperatører som leverer TV, bredbånd og fasttelefoni. Om lag 40 prosent av alle svenske husholdninger (1,76 millioner) er koblet til Com Hems nettverk og har dermed tilgang til et stort utvalg av tjenester for TV, bredbånd og fasttelefoni. Selskapet ble stiftet i 1983 og har ca 650 ansatte med hovedkontor i Stockholm. Selskapet eies av The Carlyle Group og Providence Equity Partners.