Share on LinkedInShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

IPnett utökar sin portfölj och ingår samarbete med EMC. Med EMC som en ny strategisk partner kan IPnett erbjuda ett bredare utbud av tjänster till sina kunder, särskilt inom  datacenterlösningar. Partnerskapet syftar till att stödja bolagens verksamheter för att öka konkurrenskraften på den intensifierade IT-marknaden.

– Vår strategi handlar till stor del om att utveckla lösningar som gör skillnad för våra kunder. Vi har spetskompetensen att integrera teknik och levererar skräddarsydda, komplexa lösningar som ger reellt affärsvärde för våra kunder. EMC passar väl in i vår filosofi när det gäller att arbeta innovativt med en ledande teknikpartner, säger Fredric Wallsten, Affärsområdeschef Nätverk & Säkerhet på IPnett.

IPnett har specialiserat sig på att leverera avancerade kommunikations-, nätverks- och säkerhetslösningar till stora och medelstora företag i Norden. IPnett jobbar tätt med marknadsledande tillverkare vilket gjort  EMC till ett naturligt val som ny strategisk IT partner som stödjer IPnetts tillväxtstrategi.

-EMC är ledande inom sitt område och de vill jobba med partners som kan paketera lösningar som tillför ett mervärde. Detta skapar spännande affärsmöjligheter, säger Wallsten.
EMC å sin sida jobbar dedikerat med utvalda partners som har expertkompetens inom lösningsområden.

– Vi strävar alltid efter att jobba dedikerat och engagerat med partners och på så sätt ta en ledarposition i att erbjuda kunder kompletta datacenterlösningar. IPnetts djupa kompetens inom olika tekniker kommer att hjälpa både EMC och IPnett att utveckla och förädla respektive företags erbjudanden, säger Robert Ekström, VD, EMC Sverige & Regional Country Manager Nordics & Baltics.

Kontakt: Fredric Wallsten, Affärsområdeschef Nätverk & Säkerhet IPnett, telefon: +46 76-629 25 02, e-post: fredric.wallsten@ipnett.com

Robert Ekström, VD på EMC Sverige, telefon: +46 70-530 120 04, e-post: robert.ekstrom@emc.com

Jan Hesselberg, Marketing Manager EMC Sverige, telefon: + 46258 20 71 , e-post: Jan.Hesselberg@emc.com

Om EMC

EMC bygger informations- och virtualiseringsinfrastrukturer som hjälper människor och organisationer runt om i världen att frigöra kraften i sin digitala information. EMC:s erbjudande inom informationshantering – säkerhetskopiering, lagring, big data, arkivering, säkerhet, deduplicering, data federation och innehållshantering – hjälper våra kunder att ta sig till nästa nivå av informationshantering och leverera IT som tjänst som en del i sin resa mot molnet. För mer information, besök www.emc.com.