Share on LinkedInShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Nytt avtal mellan IPnett och ACE

ACE har tecknat ett avtal med IPnett om leverans av en contact center lösning som täcker ACE nordiska organisation.

Utöver contact center lösningen för ACE kundservice och skadeavdelning, förnyas också kontorens övriga telefoni. Systemet levereras och tas i bruk under våren 2013.

”IPnett var den leverantör som klarade av att möta hela vår kravbild. Vi  har bland annat ett flertal sajter fördelat på de nordiska länderna som  vi behöver koppla ihop i ett och samma system och dessutom skapa en  central styrning för inspelning av alla telefontrafik. Kvalitet, kostnad  och helhetslösning var tre viktiga parametrar för oss och valet föll då  på IPnetts lösning”, säger Marcus Nyström, Operations Manager ACE  European Group.

“Vi är mycket stolta över förtroendet vi har fått som påvisar vår nordiska styrka och strategiska satsning på UC och contact center där vår helhetskompetens kring kommunikationslösningar skapar mervärde för våra kunder” säger Peter Agild, Business Area Manager på IPnett AB.

Det nya systemet baseras på AVAYA IP Office och Trio Enterprise Contact Center 4.0 i Sverige, Norge, Danmark och Finland med möjlighet för IVR (Interactive Voice Respons), webchat, mail, call back, Telemarketing etc. Lösningen sammankopplar telefon- och datanätet och utnyttjar modernast möjliga teknik.

Om ACE

ACE European Group har sitt nordiska huvudkontor på Birger Jarlsgatan 43 i Stockholm. Här arbetar inte bara svenska utan även norska, finska och danska medarbetare för att kunna stå till tjänst på alla nordiska språk. ACE i Norden har kontor i Stockholm, Oslo, Köpenhamn, och Helsingfors med för närvarande ca 100 anställda. Läs mer på www.aceforsakringar.se

För mer information

Peter Agild, Business Area Manager, IPnett AB, peter.agild@ipnett.com, +46 766 29 25 22.