Share on LinkedInShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

IPnetts helhetslösning för stadsnät

IPnetts helhetslösning för stadsnät från core till access har nu förstärkts ytterligare av ett utvidgat samarbetet med Allied Telesis, detta för att framförallt stärka upp inom accessområdet.

Den generiska lösningen består av en servicenod från Juniper Networks och fiber till hemmet switchar (FTTH) från Allied Telesis, tillsammans med IPnetts egenutvecklade tjänsteaktiveringssystem Metro Activate.

Metro Activate möjliggör en automatisering av uppkoppling och ändring av bredbandstjänster till kunder utan att någon konfigureringsändring behöver göras i de aktiva nätverkskomponenterna. Metro Activate är kompatibel med marknadens alla OSS/BSS system, såsom COS system och Netadmin.

Typexempel på kundlösning

Telgenät är ett öppet stadsnät som levererar TV, Telefoni och Internettjänster till privatpersoner och företag i Södertälje. IPnett är totalleverantör, sedan stadsnätets start år 2005, av aktiv utrustning baserad på vår lösning med hårdvara från Allied Telesis och Juniper. 

Allied Telesis

Allied Telesis är en av världens största nätverkstillverkare och har i över 25 år varit en ledande leverantör av nätverksinfrastruktur. Idag levererar Allied Telesis  infrastruktur för data-, röst- och videotjänster till ett stort antal kunder här i norden.

Allied Telesis jobbar uteslutande med partners som besitter stora kunskaper inom dessa områden och från vår sida så ser vi därför denna integrerade lösning som väldigt spännande.  ”Vi är väldigt nöjda med IPnett som en av våra 3-stjärning partner och vi ser oerhört fram mot ett utökat samarbete”, säger Hans Englesson Norden Chef för Allied Telesis.

Allied Telesis är ett Japanskt/Amerikansk bolag med representation i ca 60 länder och med ca 2 500 anställda. Företaget är publikt och handlas på Tokyo Stock Exchange.  Det nordiska dotterbolaget sitter i Stockholm och ansvarar för både den nordiska NSP (Network Service Provider) och Enterprise marknaden. Kunder finns i hela norden som tex: Telge Nät, Jämtkraft, ABB, Kongsberg, Swedavia, Elisa, NextGenTel, Niscayah, Lego och DGC.